Članak Komentari

Aktuelno

ODRŽANO PRVO KOLO “ZIGANA 2014”

ODRŽANO PRVO KOLO “ZIGANA 2014”

Na lokalitetu Ćatin greb- strelište Kiseljak dana 12.04.2014. godine ( subota) u organizaciji streljačkog kluba ZIGANA organizovano je prvo kolo takmičenja u gađanju iz vazdušne puške “ZIGANA 2014” (liga u vazdušnom streljaštvu) u 2014. godini za djecu osnovnoškolskog uzrasta.   Na prvom kolu učestvovalo je ukupno 9 ( devet) ekipa, i to 5 ( pet) u muškoj konkurenciji i 4 ( četiri) u ženskoj konkurenciji. Pobjednici prvog kola takmičenja su:   U ženskoj ekipnoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa … Opširnije »

Novi članci

Kompanija “Hifa Oil” donirala kosilicu za stadion NK TOŠK

Kompanija “Hifa Oil” donirala kosilicu za stadion NK TOŠK

  Kompanija “HIFA Oil” donirala je Nogometnom klubu TOŠK kosilicu za uređenje travnjaka stadiona “Luke”.Vrijednu donaciju ispred kompanije “Hifa Oil” je predao  direktor Venan Hadžiselimovića a vrijednu donaciju je preuzeo presjednik NK TOŠK-a Haris Sejdić koji je se zahvalio na vrijednoj donaciji. Kako su dogovorili predstavnici uspješne tešanjske kompanije i uprave NK TOŠK, u narednom periodu bit će obnovljena zaštitna ograda stadiona, a Košarkaški klub “Gradina” … Opširnije »

Usora-TOŠK 2-2 (1-1)

Usora-TOŠK 2-2 (1-1)

U okviru 21 kola Druge lige Centar ekipa TOŠK-a je gostovala na Tešanjci protiv Usore i odigrala neriješeno.Iako su igrali preko 60 minuta s igračem manje jer je pocrvenio Samir Softić su stvarali prilike ali nisu uspjeli da realizuju da postignu gol više od ekipe Usore.Bez obzira na ishod utakmice glavni sudija Begić Admir je donosio odluke većinom sa velike … Opširnije »

Bosna Visoko i Goražde pobjedili

Bosna Visoko i Goražde pobjedili

U okviru 21 kola Druge lige Centar ekipe koje se bore za ulazak u veći rang su pobjedile.Ekipa Bosne iz Visokog je pobjedila 6-3 a dok je Goražde pobjedilo Mladost iz Župče rezultatom 3-0.Ekipa TOŠK-a gostuje na stadionu Topolik na Tešanjci(nedjelja 13.4.2014 godine u 16 sati) i igra protiv Usore.Ovim putem pozivamo sve navijače i simpatizere  NK TOŠK-a da dođu … Opširnije »

Korajlic predsjednik Sportskog saveza općine Tešanj

Korajlic predsjednik Sportskog saveza općine Tešanj

  Na današnjoj skupštini Sportskog saveza opčine Tešanj  je jednoglasno izabran novi predsjednik Sead Korajlić(na slici lijevo) koji je i trenutni sekretar NK TOŠK-a Tešanj.Za Korajlica je glasalo 13 delegata a dok Sportski savez općine Tešanj ima 21 članicu(sportska kluba): Ujedno je i izabran i presjednik skupštine a to mjesto če obavljati Refik Čusto(RK Bosna TS Tešanj). Iskrene čestite web portala atomci.ba i … Opširnije »

Goražde i TOŠK na vrhu tabele

Goražde i TOŠK na vrhu tabele

U 20 kolu Druge lige Centar su postignuti slijedeći rezultati: … Opširnije »

(Foto):TOŠK-Pobjeda (Tešanjka) 4-1

(Foto):TOŠK-Pobjeda (Tešanjka) 4-1

U okviru 20 kola Druge lige Centar ekipa TOŠK-a je na svojim “Lukama” slavila pobjedu protiv ekipe Pobjede iz Tešanjke rezultatom 4-1 dok je na poluvremenu bilo neriješeno(1-1). … Opširnije »

Do sada uplaćeno 842 stolice za stadion “Luke” u Tešnju

Do sada uplaćeno 842 stolice za stadion “Luke” u Tešnju

Projekat koji je pokrenut početkom decembra 2013 godine “Jedan navijač jedna stolica” je premašio očekivanja jer je bilo planirano u prvom kontigentu 500 stolica do 1.marta 2014 godine a s datumom 2.4.2014 godine je brojka 842 stolica koje su uplačene.Akcija je nastavlja i u mjesecu aprilu tako da ide na varijantu 500+500 stolica. Do sada je postavljeno 550 novih stolica i … Opširnije »

Postavljeno 350 stolica na stadion “Luke” u Tešnju

Postavljeno 350 stolica na stadion “Luke” u Tešnju

Knjigovodstveni servis “Neado” iz Tešnja vlasnika Hamzalije Dolamića(koji obavlja dopresjednika NK TOŠK-a op.aut) je donirala 350 polovnih stolica kao i platila ugradnju istih.Redakcija web portala je obišla stadion “Luke” u Tešnju gdje se radi punom parom a osim postavljanja stolica radi se na pripremi terena(košenje i valjanje) za subotnji komšijski derbi s ekipom Pobjede iz Tešanjke. … Opširnije »

Otvoreno pismo Sportskom savezu općine Tešanj

Otvoreno pismo Sportskom savezu općine Tešanj

Poštovani sportisti, Da Vam se zahvalim na pozivu koji ste mi na vrijeme uputili za skupštinu saveza općine Tešanj gdje je ujedno biram novi-stari presjednik saveza ali nisam mogao zbog obaveza ranije planiranih.Naime kako sam saznao da je sjednica prekinuta i da se odgađa za 14 dana: Zamolio bih Vas u svoje ime ali i svih sportista s naše općine da barem … Opširnije »